Gouds Wonen

Gouda aan de Gouwe is het stralende middelpunt van het Groene Hart en voor bezoekers uit alle windstreken van de wereld een trekpleister van jewelste. Daar zullen redenen voor zijn. Vraag het de gemiddelde toerist en je zal het stereotype beeld van Gouda als antwoord krijgen. Vraag het de bewoners en je krijgt veel meer dan de gebruikelijke soundbites over kaarsen, klompen en kaas. Natuurlijk is er de rijke historie van een stad die opbloeide in de middeleeuwen, waarvan de sfeerbepalende kenmerken nog steeds zichbaar zijn als je naar de oude binnenstad kijkt. Mensen halen hun hart op met een bezoek aan de waag of een (met streepjes) van de hofjes of molens. De markt nodigt uit om te slenteren, met het sprookjesachtige stadhuis als decor. Een latte macchiato geniet je het beste op één van de trendy terrassen die de stad rijk is…en daar mag uiteraard een stroopwafel bij, hoewel dat niet verplicht is…

Buiten dat biedt Gouda nog veel meer, want het is niet alleen maar folklore en oude ambachten. Tussen de monumentale panden is er op het gebied van uitgaan, sport en cultuur ook genoeg te beleven. Voor de invulling van je vrije tijd is er altijd wel een prima activiteit te verzinnen.

Sportclubs, musea, het theater, het cafe of de bioscoop, jouw uitgaansgelegenheden liggen hier letterlijk voor het oprapen… en ze zijn ook nog eens ‘om de hoek’. Alles onder handbereik, hoe fijn is dat? Veelzijdigheid, diversiteit. In Gouda kun je alle kanten op.

Voor je bezoek, je vrienden of familie is het fijn te ervaren dat het met de bereikbaarheid van Gouda wel goed zit. Ze komen bij je aanwaaien, met de auto of het openbaar vervoer, en even later lopen jullie gezellig het centrum in op weg naar een smaakvol samenzijn bij een leuk eettentje.

Sfeervol Gouda kan jouw basis zijn voor een eigentijdse manier van stads leven; de bruisende bedrijvigheid van een moderne stad in beweging. Nostalgisch en hedendaags, hier en nu met een vleugje verleden en altijd wat te beleven. Moderne voorzieningen gaan hier hand in hand met de allure uit vroeger tijden. Eigenlijk het beste van twee werelden. De verbinding met de toekomst wordt gezocht door ruimte te bieden voor ontwikkeling en vernieuwing. Het project GOUDS WONEN is daar een mooi voorbeeld van.

Samenvattend zou je kunnen stellen: Wonen in Gouda, daar hoef je geen kaas voor te lusten.

Kijk hier voor de locatie.